Preskoči na vsebino


Celonočno bdenje - PRIJAVNICA

Enajstega maja je nedelja DOBREGA PASTIRJA, nedelja duhovnih poklicev. Ko je Cerkev na Slovenskem v pričakovanju imenovanja dveh novih pastirjev – škofov, ki bi 'smrdela' po ovcah, kakor se je slikovito izrazil papež Frančišek in ko po župnijah čutimo pomanjkanje duhovnikov, je prav, da se občestvo zgane in zgrne k molitvi in v prošnjah za pastirje, ki jih Jezus kliče v posvečeno življenje, kakor tudi za duhovnike, redovnike in redovnice, da bi ostali zvesti Jezusovemu klicu in poslanstvu služenja bratom in sestram v službenem duhovništvu oz. v posvečenem življenju. V soboto, 10. maja po večerni maši bomo izpostavili Najsvetejše do nedelje, do jutranje svete maše. 
 
K celonočnemu bdenju v župnijski cerkvi v Škocjanu vabljeni verniki vseh treh župnij. Vabljeni, da se odločite za eno uro češčenja, v kateremkoli delu noči. Menjave naj bodo ob polni uri. Vabljene župnijske skupine, družine, vasi, sosedje..., da se dogovorite in prijavite. Naj bo v tej molitveni noči naša največja skrb nepretrgana veriga molitve. 
 
S klikom na tole besedilo, se vam bo odprla stran, kjer se lahko vpišete (PRIJAVNICA). Skupine ali posamezniki, povabljeni da prijavnico izpolnite in tako pomagate skleniti nočno molitveno verigo za nove duhovne poklice in stanovitnost in svetost poklicanih. 
Lokacija:
Print Friendly and PDF