Preskoči na vsebino


Nova maša g. Dejana Pavlina

V nedeljo, 7. julija ob 10h, vabljeni v Šentjernej na novo mašo. Ker so dandanes nove maše prava redkost in ker imamo Dejana tudi nekoliko za svojega, toliko bolj vabljeni.

V glasilu Bogoslovnega semenišča v Ljubljani je novomašnik Dejan o svojem pogledu na duhovništvo med drugim zapisal:

»Na duhovniško pot želim stopiti z vsem svojim srcem in s tem, kar sem in kar imam. Kot duhovnik želim biti predan Cerkvi in delu v njej. Da bom svoje življenje in delo usmerjal v to, da bo dobro zame, za mojega bližnjega in za Boga… Vem, da sem premlad, da bi bil lahko ljudem duhovni oče in vodnik – premalo vem in premalo izkušenj imam… Sedaj in kot duhovnik želim zavestno pustiti svoje koristi in priljubljenost, da bi služili le evangeliju in ljudem… Zavedam se, da ne bom popoln duhovnik, da bom šibak in velikokrat nemočen, vendar bodo moj trud in moji talenti pokazali, kaj mi do popolnosti še manjka. To mi ni bilo in ne sme biti razlog za obup in obotavljanje na duhovniški poti…

Z veseljem in hvaležnostjo stopam na pot duhovništva. Neizmerno sem vesel, za spoznanja in doživetja, ki so bila, so in bodo. Bog, ki mi je dal ime, mi je dal poslanstvo, in če mi je dal poslanstvo, bo dal tudi moč in možnost, da ga izpolnim.»

G. Dejan si je za novomašno geslo izbral besede svetniškega škofa in misijonarja Friderika I. Barage » Želim samo to, da bi bil tam, kjer me Bog hoče imeti«. Ko se srečata Božja in človeška volja, tedaj se dogajajo čudovite reči. V duhovnikovem življenju še na poseben način. Bog s teboj, dragi novomašnik in ostani vse svoje duhovniško življenje tako razpoložljiv za Božjo voljo. 

Lokacija:
Print Friendly and PDF