Preskoči na vsebino


Križev pot - Sv. Tomaž

Nedeljsko sončno popoldne nas je vabilo na sprehod. Ker pa smo naš izlet želeli »združiti s koristno pobožnostjo«, kot nas je ob začetku križevega pota nagovoril g. župnik, smo se odpravili na s snegom pokrite poljane Klenovika. Ob treh se nas je zbralo kar lepo število vernikov, ki smo stopili na pot z Marijo za Jezusom. Prvih osem postaj nas je ob petju, branju križevega pota in molitvi rožnega venca še grelo toplo, skoraj spomladansko sonce. Bolj ko smo se vzpenjali proti zadnjim postajam, bolj smo čutili napor in hlad Kristusove smrti in še vedno zimskega dneva na poti sredi dreves. Vendar je sonce obsijalo tudi cerkev sv. Tomaža, kamor smo slednjič le priromali in kjer smo tudi sklenili to lepo pobožnost križevega pota. Koristno je bilo. Ne le za telo, temveč tudi za duha. Domov smo odšli drugačni.

Meta Halas
 

Križev pot bomo v letošnjem postnem času molili še:

- v nedeljo, 17. marca ob 15h na Stopnem (začetek pri Smrekarjevi kapelici - križev pot z igranimi prizori pripravljajo fantje iz skupnosti Cenacolo)

- v nedeljo, 24. marca ob 15h v Gorenjih Dolah (ob tamkajšnjih kapelicah).

 

"Duša le pojdi z mano, z menoj na božjo pot; na božjo pot na goro, na goro žalostno.Tam videla boš duša ti, kaj Jezus - Bog za nas trpi..."

Lokacija:
Print Friendly and PDF