Preskoči na vsebino


Prvo praznovanje zakonskih jubilantov v Škocjanu

»Ljubezen je potrpljiva, dobrotljiva; vse opraviči, vse veruje, vse upa, vse prenaša, veseli se resnice in ne mine.«

Našo župnijsko cerkev je preteklo nedeljo, 27. januarja 2013, še posebej preplavila ljubezen.

Enaintrideset zakonskih parov, ki so si večno zvestobo obljubili pred 10., 15., 20., 25., 30., 35., 40., 45., 50 ali več leti in bodo v letošnjem letu praznovali okroglo obletnico, je obnovilo svoje zaobljube.

Čutiti je bilo srečo in ljubezen, slišati vzdihe in videti solze, ki so nekaterim spolzele po licih, ko so zakonci prejemali blagoslov. Dodobra sta k lepemu in svetemu vzdušju pomagali tudi  Alenka na flavti in Ema na orglah, zapel pa je tudi mladinski pevski zbor.

»Zakaj močna, močna kakor smrt je ljubezen, trda kakor podzemlje njena gorečnost; njeni žari so žari ognja, nje plameni, Gospodovi plameni.«

Po končani sveti maši je v dvorani župnijskega doma sledila še romantična pogostitev za slavljence in njihove družinske člane. Pogostitev in program so pripravili člani ŽPS s pomočjo sodelavk Karitas in mladinskega zbora. Možje so ob soju sveč in pesmi Dan ljubezni svojim ženam podarili vrtnico (in poljub) v znamenje ljubezni in zvestobe.

Da spomin na ta dan ne bi zbledel, so vsi zakonci prejeli sliko z blagoslovom. Sedem parov je za srebrno obletnico (25 let) poroke dobilo slike s srebrnim okvirjem, dva para zakoncev pa sta dobila sliko z zlatim okvirjem za zlato obletnico poroke!

»Kakor dolgo bom živel, pričeval ljubezen bom, priča zanjo bom v tišini, ko beseda ni dovolj. Z vsakim dihom, ki ga imam, hvalo bom Gospodu dal. Kakor dolgo bom živel, pričeval bom.«

Pričujmo in se veselimo, da bomo drugo leto ponovno priče parom, ki bodo praznovali svoj jubilej.  

Ana Lucija HočevarFoto: J. S. ; P. H.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF