Preskoči na vsebino


Trikraljevska akcija v Župniji Škocjan

Tudi letos je po naši župniji potekala trikraljevska akcija. Otroci so 4. in 5. januarja popoldan in zvečer, hodili od hiše do hiše, prepevali, oznanjali rojstvo Odrešenika ter zbirali darove za otroke v Afriki. Letos je bilo število otrok, ki so sodelovali v akciji res veliko, preko 50. Potrkali pa so na vrata večine hiš v naši župniji.

Zbran denar  (kar 2745 eur) so danes, na dan Gospodovega razglašenja, oz. svetih treh kraljev (6. 1.), prinesli v župnijsko cerkev. Kakor pred 2000 leti sveti trije kralji, so se tudi naši kralji, kraljice, pastirji in zvezdice poklonili Jezusu v jaslicah ter mu darovali  zbran denar. Z njim bo Misijonsko središče Slovenije podprlo projekte naših misijonarjev. 

Več o tem, za kaj bodo porabljena sredstva in nasploh o trikraljevski akciji, si lahko preberemo na naslednji povezavi: http://www.missio.si/tka_2012-13

Vsi koledniki in njihovi spremljevalci pa so/ste vabljeni, da se že v soboto, 12. 1. 2013 udeležite škofijskega srečanja kolednikov v Baragovem zavodu v Novem mestu. Na srečanje, ki se bo pričelo ob 10. uri, bo iz Škocjana peljal avtobus (ob 9'15 izpred avtobusne postaje). Svojo udeležbo sporočite g. župniku do ponedeljka zvečer.


Foto: J.S.

Lokacija:
Print Friendly and PDF